Legal

Koios savjetovanje d.o.o.

Koios savjetovanje društvo s ograničenom odgovornošću za analitička informatička rješenja

Koios consulting Ltd. for Design and Implementation of Analytical Computing Solutions

VAT: HR32365846456
MBS: 080642294, upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu
OIB: 32365846456
Temeljni kapital: 200.000,00 kn, uplaćen u cijelosti

Direktori
Stjepan Pavlek Posavec
Ivana Dobrić

 

Obavijest o privatnosti

Ova obavijest o privatnosti obavještava Vas o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke kada stupite u kontakt s nama ili koristite jednu od naših usluga u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka).

Koios savjetovanje d.o.o. je voditelj obrade za osobne podatke koje obrađujemo (osim ako nije drugačije navedeno), sa sljedećim podacima:

Adresa: Radnička cesta 52, 10000 Zagreb
OIB: 32365846456
Adresa elektroničke pošte: info@koios.hr

Prikupljanje informacija

Informacije koje nam Vi pružite

Većinu osobnih podataka koje obrađujemo izravno dobijemo od Vas zbog jednog od sljedećih razloga:

 • Temeljem ugovora,
 • Prijavili ste se za posao kod nas,
 • Kontaktirali ste nas zbog poslovne suradnje,
 • Poslali ste nam upit,
 • Koristite naše usluge na web stranici www.koios.hr (Preuzimate ili pregledavate sadržaj web stranice; Pružate informacije i kontaktne podatke.)
  Kao rezultat tih postupaka, možete nam dostaviti informacije kao što su: Vaše ime, prezime, email, adresa i telefonski broj, sadržaj e-mailova koje ste nam poslali.

Informacije koje automatski obrađujemo

Automatski primamo i obrađujemo određene vrste podataka kada koristite našu web stranicu. Putem kolačića i drugih jedinstvenih identifikatora dobivamo određene vrste podataka kada Vaš web-preglednik pristupa stranici www.koios.hr. Primjeri podataka koje prikupljamo i analiziramo uključuju podatke o uređaju kao što su upotreba uređaja, upotreba aplikacija, podaci o povezivanju i eventualne pogreške.

Informacije koje dobivamo iz drugih izvora

Informacije koje možemo primati iz drugih izvora uključuju javno dostupne osobne podatke.

Prava ispitanika

U slučaju da obrađujemo Vaše podatke, u svakom trenutku imate sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke;
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka;
 • pravo na prenosivost podataka;
 • pravo na povlačenje privole;
 • pravo na podnošenje prigovora;
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni;
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas emailom na: info@koios.hr

Dijeljenje osobnih podataka

Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećim stranama u svrhu izravnog marketinga.

Koristimo Izvršitelje podataka koji su treća strana te nam pružaju elemente usluga. Izvršitelji podataka vezani su ugovorima, što znači da ne mogu ništa učiniti s osobnim podacima, osim ako ih nismo tako uputili. Oni neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim nas. Obrađivat će ih sigurno i samo u periodu kada im dozvolimo.

Primjeri uključuju slanje pošte i e-pošte, pružanje marketinške pomoći na društvenim mrežama, prijenos sadržaja i pružanje usluga korisnicima. Ovi davatelji usluga kao treća strana imaju pristup osobnim podacima potrebnim za obavljanje njihovih funkcija, ali ih ne mogu koristiti u druge svrhe. Nadalje, oni moraju obrađivati osobne podatke u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti i prema primjenjivim uredbama i zakonima o zaštiti osobnih podataka.

U nekim okolnostima zakonski smo dužni podijeliti informacije. Na primjer, prema sudskom nalogu ili u suradnji s drugim europskim nadzornim tijelima u rješavanju pritužbi ili istraga. Također, možemo podijeliti informacije s drugim regulatornim tijelima kako bismo unaprijedili svoje ili njihove ciljeve. U svakom slučaju, mi ćemo se uvjeriti da imamo zakonsku osnovu na temelju koje ćemo podijeliti informacije te ćemo dokumentirati naše donošenje odluka.

Prijenos iz Europskog gospodarskog prostora

Uvijek kada prenosimo osobne podatke izvan EU tijekom dijeljenja informacija kao što je gore navedeno, osigurat ćemo da se informacije prenesu u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti i kako je to dopušteno prema važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka.

Kada nam kao kontakt podatak date email adresu (npr. Gmail), koja koristi email servere izvan Europske unije, iznosit ćemo sadržaj emaila izvan EU.

Linkovi na druge web stranice

Naša web stranica može uključivati linkove na druge web stranice. U slučaju linkova na druge web stranice preporučujemo Vam da pročitate obavijesti o privatnosti na drugim web stranicama koje posjećujete.

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu ili mobilnom uređaju te su kreirane prema web stranicama koje posjećujete. Kolačići dozvoljavaju web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Koristimo kolačiće kako bi naše web-lokacije bolje funkcionirale i radile učinkovitije te da bi nam omogućili dodatne potrebne informacije.

Ovi kolačići su neophodni za poboljšavanje funkcionalnosti rada naše web stranice te pamte Vaš izbor kolačića. Pravni temelj obrade osnovnih kolačića je članak 6. stavak 1. točka (f) legitimni interes poslovanja. Ovi kolačići su nužni za funkcionalnost naše web stranice. Možete postaviti u postavkama preglednika da se takvi kolačići ne spremaju i da budete obaviješteni o njima, ali u tom slučaju može doći do toga da neki dijelovi naše web stranice neće raditi. Ovi kolačići ne prate Vaše aktivnosti.

Kolačići, koje koristimo su sljedeći:

Universal Analytics Google-a: ( _ga; _gat; _gid)

Ovi se kolačići koriste za prikupljanje podataka o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Pomoću tih informacija sastavljamo izvješća i poboljšavamo web stranicu. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući broj posjetitelja web stranice, s koje web stranice su posjetitelji došli te stranice koje su posjetili. Pročitajte Googleovu obavijest o privatnosti i čuvanju podataka.

Većina web preglednika dopušta kontrolu kolačića kroz postavke preglednika. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući i kako vidjeti kolačiće, posjetite http://www.allaboutcookies.org.

Da biste isključili praćenje Google Analyticsa na svim web-lokacijama, posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Posjetitelji web stranice

Analitika

Kada posjetite našu web stranicu, koristimo uslugu treće strane, Google Analytics, za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisa i pojedinosti o uzorcima ponašanja posjetitelja. To činimo kako bismo saznali broj posjetitelja na različitim dijelovima web stranice. Ove se informacije obrađuju samo na način koji ne identificira ikoga. Ne izvršavamo i ne dopuštamo Googleu da izvrši bilo koji pokušaj otkrivanja identiteta onih koji posjećuju našu web stranicu.

Svrha i pravna osnova za obradu

Svrha za provedbu svih gore navedenih obrada je održavanje i praćenje performansi naše internetske stranice te kontinuirano poboljšanje stranice i usluga koje nudimo našim korisnicima. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je članak 6. (1) (f) Opće uredba o zaštiti podataka, koji nam omogućuje obradu osobnih podataka kada je to nužno u svrhu našeg legitimnog interesa.

Koja su vaša prava?

Kako obrađujemo Vaše osobne podatke za naše legitimne interese, kao što je gore navedeno, imate pravo prigovora na našu obradu Vaših osobnih podataka. Postoji opravdani razlog zbog kojeg možemo odbiti vaš prigovor koji ovisi o tome zašto ga obrađujemo. Više informacija o Vašim pravima potražite u odjeljku “Prava ispitanika“.

Upravljanje kontaktnim podacima

Vaše kontaktne podatke čuvamo u elektroničkom, enkriptiranom obliku i kontaktirat ćemo Vas zbog jednog od sljedećih razloga:

 • Poslali ste nam upit ili prigovor – Rok čuvanja do godinu dana nakon rješavanja upita ili prigovora;
 • U kontaktu smo zbog mogućnosti poslovne suradnje – Rok čuvanja: 5 godina nakon zadnjeg kontakta;

Obrada podataka u slučaju upita ili prigovora

U slučajevima prigovora ili upita, osobne podatke koje prikupljamo preko telefona, emaila, društvenih medija, pošte i kontakt obrasca koristit ćemo samo u svrhu obrade žalbe, upita i za provjeru razine pružene usluge. Objedinjavamo i analiziramo statističke podatke koji prikazuju informacije poput broja pritužbi koje primamo, ali ne u obliku koji identificira nekoga.

Koios savjetovanje d.o.o. obradom osobnih podataka primljenih tijekom upita ili prigovora namjerava osigurati kvalitetu svojih usluga i proizvoda na zadovoljstvo svojih klijenata. Pravna osnova obrade je legitimni interes tvrtke Koios savjetovanje d.o.o. temeljem točke 1.f. članka 6 Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pružanje osobnih podataka u vezi s prigovorom ili upitom je nužno za rješavanje upita ili prigovora. Ispitanik nema obvezu pružanja osobnih podataka, ali to može spriječiti uspješno rješavanje upita ili prigovora.

Osobne podatke vezane uz prigovore ili upite čuvamo dvije godine od završetka obrade prigovora ili od datuma odgovora na upit.

Kada nam se podnesu upiti ili prigovori, koristit ćemo samo osobne podatke koji su nam potrebni u svrhu rješavanja upita, prigovora i provjere razine pružene usluge. Moguće je da moramo otkriti identitet pritužitelja onome na koga se prigovor odnosi. Ako pritužitelj ne želi da se otkrije njegov identitet, pokušat ćemo to poštovati. Međutim, nekada možda neće biti moguće obraditi anonimne prigovore.

Osobne podatke u vezi s prigovorima i upitima pohranit ćemo u datotekama u skladu s našim pravilima pohranjivanja. Podaci će se pohraniti u sigurnom okruženju, a pristup će biti ograničen prema načelu “pristup ima samo tko treba znati”.

U slučaju sudskog spora ili druge mjere izvršenja protiv nekoga, možemo objaviti identitet okrivljenika u našem godišnjem izvješću ili drugdje, kada su detalji već javni.

Osobne podatke nećemo prenijeti trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji.

Poslovni partneri

Obrađujemo ime, prezime i kontaktne podatke zaposlenika i predstavnika poslovnih partnera s kojima smo u poslovnom kontaktu.

Pravni temelj obrade je članak 6. stavak 1. točka c) Opće uredbe o zaštiti podataka za bilo koju zakonsku obvezu ili članak 6. stavak 1. točka (f) za naš legitimni interes poslovanja.

Vaše osobne podatke nećemo dijeliti trećim osobama.

Vaše osobne podatke čuvamo najviše 5 godine nakon zadnjeg poslovnog kontakta.

Obrada osobnih podataka kandidata

Svrha obrade i pravna osnova za obradu

Vaše osobne podatke koje prikupljamo tijekom selekcijskog postupka koristit ćemo samo u svrhu donošenja odluke o zapošljavanju za poziciju za koju ste podnijeli zahtjev.

Pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka je točka 1.b. članka 6 Opće uredbe o zaštiti podataka, koja se odnosi na obradu potrebnu za izvršenje ugovora ili poduzimanje radnji na Vaš zahtjev prije sklapanja ugovora.

Pružanje osobnih podataka tijekom selekcijskog postupka nužno je u svrhu donošenja odluke o zapošljavanju za poziciju za koju ste podnijeli zahtjev. Ne prikupljamo više podataka nego što je potrebno i nećemo ih držati dulje nego što je potrebno. Nemate obvezu pružanja osobnih podataka, ali to može imati utjecaj na donošenje odluke o zapošljavanju.

Razdoblje obrade osobnih podataka

Osobne podatke neuspješnih kandidata vezane uz selekcijski postupak čuvamo najviše 3 mjeseca nakon završetka selekcijskog postupka. U slučaju kada kandidat daje privolu da njegove osobne podatke čuvamo i nakon selekcijskog postupka u našoj bazi potencijalnih kandidata, osobne podatke potencijalnih kandidata čuvamo najviše 4 godina od datuma prijave. U slučaju prijave otvorenom molbom u našu bazu kandidata, osobne podatke potencijalnih kandidata čuvamo najviše 4 godina od datuma prijave.

U bilo kojem trenutku možete tražiti da brišemo sve Vaše podatke iz naše baze potencijalnih kandidata.

Primatelji ili kategorije primatelja osobnih podataka

Vaše kontaktne podatke upotrijebit ćemo da Vam se obratimo u vezi s Vašom prijavom. Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećom stranom u marketinške svrhe.

Pohranit ćemo osobne podatke u vezi sa selekcijskim postupcima u datotekama u skladu s našim pravilima pohranjivanja. Podaci će se pohraniti u sigurnom okruženju, a pristup će biti ograničen prema načelu “pristup ima samo tko treba znati”.

Testovi i procjene

Možemo Vas tražiti da ispunite upitnike, položite test i/ili da prisustvujete intervjuu, gdje ćemo prikupljati informacije koje nam date ili koje mi obrađujemo. Na primjer, možete dovršiti pisani test i/ili ćemo uzeti bilješke s intervjuom.

Prijenos izvan EU-a

Vaše osobne podatke nećemo prenijeti trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji osim u slučajevima kada nam kao kontakt podatak date email adresu (npr. Gmail), koja koristi email servere izvan Europske unije. Molimo da razmotrite mogućnost da nam date email adresu, koja koristiti email servere unutar Europske unije.

Prava kandidata

O pravima kandidata više možete čitati na linku «Prava ispitanika».

Izvršitelj obrade

Za radna mjesta ponekad se oglašavamo putem www.moj-posao.hr ili www.posao.hr. Oni će prikupljati informacije o prijavi i zatražiti od Vas da popunite upitnik. Ovdje i ovdje su linkovi na njihove obavijesti o privatnosti.

U svakom slučaju s izvršiteljem obrade potpisujemo ugovor u skladu s člankom 28 Opće uredbe o zaštiti podataka i izvršitelj će morati poštivati sve zakonske obveze za zaštitu osobnih podataka.

Vaše pravo na prigovor

Radimo prema visokim standardima kada je riječ o obradi Vaših osobnih podataka. Ako imate pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na adresi info@koios.hr i odgovorit ćemo na Vaše upite.

 

 

Koios savjetovanje d.o.o. korisnik je bespovratnih sredstava za projekt “Izrada poslovne mrežne stranice www.koios.hr”, kod projekta KK.03.2.1.17.0026, financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (Operativni program Poslovna konkurentnost). Iznos projekta je 122.000,00 kuna, a iznos potpore je 85.400,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 1. listopada 2018. do 1. travnja 2019.

Web stranica europskih strukturnih fondova: https://strukturnifondovi.hr/