Projekti

Ne nudimo sve. Samo ono u čemu smo stručnjaci!

Naš stav je da probleme, ma kako složeni oni bili, treba pojednostaviti u oblike koje svi mogu lako razumjeti. Naš profesionalizam i samopouzdanje dolazi iz iskustva u segmentu na koji smo fokusirani. Volimo to što radimo i zato to radimo najbolje.

Koristeći se načelom izvrsnosti napravili smo brojne projekte za velike klijente poput Privredne Banke Zagreb i UniCredit CEE.


icon_dataw

Data Warehousing – Dizajn modela podataka i implementacija ETL-a

Skladištenje podataka, modeliranje podataka za sustave poslovne inteligencije, izrada optimiziranih, učinkovitih i robusnih ETL procesa – naše su jezgrene kompetencije. Razvijali smo vlastite modele, radili s modelima svjetskih megadobavljača. Bavimio se ovime od 2004., imamo iskustvo praćenja efekta pojedinih odluka na dugom nizu godina. Naši konzultanti odgovorni su za uspostavljanje i održavanje multi-terabajtnih skladišta podataka, razvili su preko 1.500 ETL procesa koji dnevno procesiraju preko 500 miliona zapisa odnosno preko 150 gigabajta podataka.

Pratimo trendove, u našem laboratoriju testiramo efekte različitih pristupa dizajnu sustava u kontekstu novih tehnoloških trendova: SSD baziranih storagea, in-memory sustava, distribuiranih (cloud) sustava…
icon_analytics

Izvještavanje, analitika, izvještajni sustavi i portali

Općenit sustav za specificiranje i procesiranje pravila (rules engine) stožerni je dio svakog naprednijeg izvještajnog sustava. Potrebno je dobro posložiti stvari “ispod haube” prije nego se dođe do fancy grafova i izvještaja. Do sada smo uvijek ovaj problem rješavali kroz vlastiti razvoj jer u BI softverskim paketima nismo pronašli dovoljno funkcionalnosti.

Velik dio priče je i efikasna primjena pravila –  procesiranje kompleksnih pravila nad velikim datasetovima mora biti implementirano na optimalan način.
icon_appdev

Razvoj aplikacija po narudžbi

Razvoju aplikacija po mjeri klijenta pristupamo:

  • kada je potrebna specifična funkcionalnost, najčešće iz poslovne domene financija, koja nije podržana u softveru mega-dobavljača. Primjeri: vrednovanje kamatnih swap ugovora, implementacija algoritama iz područja tržišnih rizika, izrada vrlo specifičnih i kompleksnih izvještaja (kakvi su često regulatorni izvještaji), i slično
  • kada se uoči prilika za značajnom uštedom u odnosu na alternativu da klijent plaća licencu za veliko i skupo rješenje mega-dobavljača od kojeg će koristiti samo malen dio funkcionalnosti.

Za razvoj aplikacija po narudžbi koristimo Visual Studio .NET okruženje. Razvoj u najmodernijoj i najmoćnijoj razvojnoj okolini, s najboljom podrškom, omogućuje nam implementaciju rješenja uz minimalan utrošak resursa, maksimalno iskorištenje mogućnosti modernog hardvera, modernih operativnih sustava te multiplatformnost (PC, web, mobile…)
icon_reports

Regulatorno izvješćivanje

Regulatorno izvješćivanje najprisutnije je područje u BI-u u bankingu. Prvi susret s njim imali smo u implementaciji Basel II regulative od 2004. godine. S godinama se regulativa mijenjala i dorađivala, uslijedilo je statističko i bonitetno izvješćivanje, potom proširenja za izvješćivanje o likvidnosti i kamatnom riziku, sveobuhvatni izračun kapitalnog zahtjeva.

Trenutno su aktualni prelazak na Internal Ratings-Based pristup u području kreditnih rizika te novo izvješće o platnom prometu.

Sudjelovali smo u svim dosadašnjim značajnim isporukama prema domaćem regulatoru te izvrsno poznajemo terminologiju regulatora, metodologije i sveobuhvatnost zahtjeva u ovom području.