16/05/2019

Otvorene su prijave za ljetne stručne prakse

Pozivamo studente računarstva i matematike na još jedno izdanje ljetne stručne prakse u data science području. Prijave očekujemo ovdje.
I ovaj put pripremamo zanimljive R&D projekte i predavanja, veselimo se razmjeni znanja i novih ideja.

Tijekom prošlih ljetnih praznika četvero studenata FER-a je imalo je priliku u sklopu studentske prakse raditi na zanimljivom R&D projektu. Prenosimo neke od njihovih dojmova:
“Čim smo došli u Koios, vidjeli smo da će nam tvrtka dati da radimo na vrlo važnom i zanimljivom razvojnom projektu. Svi oko nas su se potrudili da nam pruže sve informacije i znanja koja su bila potrebna. Imali smo priliku napraviti čitav proizvod – od toga da smo podatke morali učitati s papira, do suočavanja s raznim problemima koji se pojavljuju prilikom obrade podataka u stvarnom svijetu – što je bilo zaista super.”
“Iako sam imao već nešto iskustva s modeliranjem podataka na fakultetu, ovo je bilo zanimljivo iskustvo jer smo radili na podacima koji su pravi, koji dolaze iz prakse.“

Studenti tijekom prakse nisu tek imali priliku raditi na zadanom projektu, već smo za njih organizirali i niz popratnih, edukativnih sadržaja – prezentacija, radionica i predavanja eminentnih stručnjaka iz financijskog sektora:
„Koios nam je jako olakšao upoznavanje s financijskim sektorom i specifičnostima koje vrijede prilikom razvoja IT rješenja na ovom području. Imali smo mnogo sastanaka, edukacija, dolazili su vanjski stručnjaci kako bi nam održali predavanja. Posebno su mi u dobrom sjećanju ostali Vuk Vuković i Zoran Bohaček, koji su nam održali sjajna predavanja. I Stjepan Pavlek, direktor Koiosa, također nam je mnogo pomogao da bolje shvatimo bankarski i financijski sektor te, općenito, kako on funkcionira.“

Studentske prakse također su prilika da pronađemo buduće zaposlenike, odnosno da im pokažemo kako izgleda svakodnevni rad u Koiosu. Jedna od prošlogodišnjih studentica će tako u novom izdanju prakse sudjelovati kao zaposlenik.